Gymnasiumleerlingen Nassau College Quintus voeren klassiek stuk op

Gymnasiumleerlingen Nassau College Quintus voeren klassiek stuk op

Gymnasiumleerlingen uit het derde leerjaar van het Dr. Nassau College bewerken het verhaal Jason en de Argonauten  in de Klassieke Week tot een prachtig muziektheater.

Zij zullen dit theaterstuk op 20 november tonen aan hun ouders/verzorgers, medewerkers van de school en overige belangstellenden.

Klassieke Week
Een van de hoogtepunten van het jaar is toch altijd weer de Klassieke Week , vertelt afdelingsleider Gymnasium Esmée Post enthousiast. Leerlingen werken een week lang aan een klassiek stuk en voeren het dan op. Dit jaar is dat een bewerking van Jason en de Argonauten. De leerlingen doen onder leiding van verschillende docenten, waaronder de mentor, de regisseur en drie kunstdocenten, alles zelf.

Van acteren en zingen tot het ontwerpen van de kleding en het decor. De grote finale is op 20 november, dan dragen zij het stuk op aan het publiek. s Middags als try-out voor de leerlingen uit de eerste en tweede klassen van het gymnasium en s avonds de echte  voorstelling voor ouders, medewerkers en overige belangstellenden. 

Bewerking van Jason en de Argonauten 
Janna is de dochter van Aeson, de rechtmatige koning van Jolcus. Aeson is door zijn broer Pelias van de troon gestoten en daarom moet Janna onderduiken. Wanneer zij een puber is, gaat zij terug naar Jolcus om de troon op te eisen.

Janna moet het gulden vlies veroveren uit Kolchis. Wanneer haar dit lukt krijgt zij haar plek op de troon terug. Het gulden vlies is een gewild item, omdat deze gouden huid van een ram gemaakt is door de goden. De eigenaar van dit gulden vlies heeft macht, geluk en voorspoed.

Om in Kolchis te komen moet Janna een gevaarlijke en avontuurlijke reis maken per boot. Ze stelt een team samen om het gulden vlies te veroveren. Met de boot de Argo vaart zij samen met de Argonauten naar Kolchis. Onderweg beleven zij vele uitdagingen. Zal het Janna lukken om het gulden vlies te veroveren?

Tiplijn