CS Vincent van Gogh vraagt aandacht voor een veilige thuissituatie

CS Vincent van Gogh vraagt aandacht voor een veilige thuissituatie

In Drenthe zullen op 25 november meerdere gebouwen oranje kleuren in het kader van de Orange the World  campagne. Ook locatie Salland van CS Vincent van Gogh zal aan deze campagne mee gaan doen.

25 November is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Door gebouwen op deze dag oranje te verlichten, wordt hier aandacht voor gevraagd. Zowel nationaal als internationaal kleuren vele belangrijke gebouwen en objecten elk jaar oranje en ook CS Vincent van Gogh sluit zich als brede scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Noord- en Midden Drenthe aan bij deze campagne.

De locatie Salland van CS Vincent van Gogh zal deze dag oranje worden verlicht. De lichten zullen om 8:00 uur s ochtends aangestoken worden door de burgemeester van gemeente Assen Marco Out, Voorzitter College van Bestuur Alice Vellinga en een leerling van de school. Ook de projectleiders van Drenthe en Groningen Geweld hoort nergens thuis  zullen de opening bijwonen.

CS Vincent van Gogh vindt dat leerlingen het recht hebben om veilig op te groeien en biedt in haar onderwijs veel ruimte aan begeleiding, een goed contact op school en een veilige sfeer. Dat komt het leren ten goede. Het leren leven  vormt een belangrijk deel van het onderwijs en leerlingen komen in aanraking met vele maatschappelijke thema s. Daarom besteedt Vincent aandacht aan dit belangrijke onderwerp.

Tiplijn