Assen-Oost krijgt dit jaar eigen Sinterklaasintocht

Assen-Oost krijgt dit jaar eigen Sinterklaasintocht

De wijk Assen-Oost krijgt dit jaar een eigen Sinterklaasintocht.

De organisatie achter deze intocht vond het zonde dat Sinterklaas niet in alle wijken van Assen feestelijk werd onthaald. Om hier verandering in te brengen hebben twee organisaties Sinterklaas persoonlijk benaderd met het idee om de Sint tijdens de avond te verwelkomen in de wijk Assen Oost. Na zorgvuldig overleg met de hoofdpiet en de wegwijspiet, heeft Sinterklaas ons toegezegd op vrijdagavond 22 november aan te komen  in de wijk Assen Oost, aldus de organisatie.

Vertrek
Sinterklaas zal rond 18:00 vertrekken vanaf E.A.S. de Poort aan de pelikaanstraat 127 te Assen. Vanaf hier zal de Sint samen met zijn pieten een tocht door de wijk maken via de Zevensterstraat, Pinksterbloemstraat, Pijlkruidstraat, Speenkruidstraat, in de richting van Winkelcentrum Vredeveld. Na een korte stop in het winkelcentrum zal de Sint zijn weg weer vervolgen via de Tuinstraat, in de richting van E.A.S. de Poort.

Sfeerverlichting
De organisatie roept iedereen op om wat sfeerverlichting mee te nemen: Omdat het de eerste Asser intocht in de avond betreft, zou de Sint het leuk vinden wanneer alle bezoekers de Sint onthalen met (sfeer)verlichting zoals bijvoorbeeld de lampionnen. Maar ook zonder verlichting begroet de Sint jullie uiteraard graag.

Geen protest
De organisatie benadrukt dat de intocht geen protest of alternatieve intocht is. We organiseren een kinderfeest en willen een intocht organiseren die recht doet aan de verwachtingen van een ieder: een feestelijk onthaal van Sinterklaas zonder represailles, laat de organisatie weten.

Tiplijn