Gemeente houdt inloopavond over fietsroutes in Assen

Gemeente houdt inloopavond over fietsroutes in Assen

Hoe staat het met de fietsroutes in Assen? Welke fietspaden kunnen nog beter en welke verbeteringen zijn dan nodig? Hoe gaat het met de veiligheid? Op dinsdag 26 november is over dit onderwerp een brede inloopavond in het Stadhuis.

Op deze avond gaan we graag met u in gesprek over de fietsroutes in Assen. Daarnaast kunt u een aantal voorstellen bekijken. Zo zijn er plannen voor fietspaden/fietsstroken op de Nobellaan, Witterstraat en Beilerstraat, laat de gemeente weten.

De gemeente is van plan om binnen Assen een aantal straten flink aan te gaan pakken. Van de Molenstraat willen we een fietsstraat maken en het oversteken voor fietsers op de Maria in Campislaan en Andrej Sacharovweg wordt veiliger gemaakt. Deze plannen worden in 2020 en 2021 uitgevoerd. Voor de verbetering van de fietsroutes is een budget gereserveerd, verklaart de gemeente.

Programma inloopavond
- Bekijk hoe Assen de fiets steeds meer op één zet. Fietsen is namelijk gezond, goed voor het milieu en verkeersveiligheid,
- Bekijk alle fietsroutes en mogelijke verbeteringen,
- De Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen zijn aanwezig. Zij geven hun visie op het fietsverkeer.

Vergeet niet uw telefoon mee te nemen. Gedurende het programma kunt u met uw mobiel uw mening geven over een aantal stellingen. Op het grote scherm ziet u ook meteen hoe anderen er over denken.

Enquête
Het Asser stadspanel deed in mei mee aan een enquête over de fietsroutes. Ruim 1900 Assenaren hebben deze enquête ingevuld. Op 26 november van 19.00 tot 21.00 uur laat de gemeente de resultaten zien. We zijn erg benieuwd naar uw input. Kom dus langs, aldus de gemeente.

Tiplijn