Uniek 1e drone festival op TT circuit Assen

Uniek 1e drone festival op TT circuit Assen

Ruim xrdduizend bezoekers kwamen af op de eerste drone festival in Assen.

Een unieke dag, het eerste drone festival van Nederland met een eigen NK drone racen. De 19 jarige Fries Dennis Mennema won de wedstrijd en veertig ander hobbyisten lieten zien dat er maar een de beste kan zijn. De organisatie laat weten meer dan tevreden te zijn met de opkomst.

Voorbereiding
Medio eind 2018 kwamen de planmakers bij het TT circuit terecht en kregen een positieve voorzitter tegenover zich, die volledige medewerking toezegde en het resultaat mag er zijn. Zesduizend bezoekers die zondag gratis naar binnen konden en hebben genoten.

Veel te zien
Naast de racedrones zijn er vele andere mogelijkheden om met een drone te werken. De brandweer en de politie hebben droneteams en ook boeren werken met drones. Natuurlijk is defensie ook ver gevorderd met de huidige mogelijkheden en in het buitenland willen organisaties drones inzetten om medicatie te leveren op bepaalde plaatsen.

In Nederland is er al met medicatie een overtocht geoefend op de Waddeneilanden. Maar ook monumentenzorg kan met een drone veel sneller monumenten inspecteren en onderhoud in beeld brengen.

Volgend jaar
Als het aan de organisatie ligt, en de gemeente Assen en het circuit, komt er volgend jaar een vervolg van dit unieke dronefestival.

Jan Eggens
Tiplijn