Benefiet Kleintje Pasar Malam in de Noarbershop te Assen

Benefiet Kleintje Pasar Malam in de Noarbershop te Assen

Op 1 en 2 november zal in de Noabershop in Assen het Kleintje Pasar Malam worden gehouden.

Wie weleens een bezoekje heeft gebracht aan de Noarbershop in de Rolderstraat te Assen, weet dat je er van alles kunt vinden. Een winkel waar iedereen welkom is om iets te kopen, rond te kijken, te kletsen, zelf iets te verkopen, te eten of te drinken, zich te laten masseren of zelfs om muziek te komen maken. Een bijzonder concept waar voorzitter Lien Siwalette haar ziel en zaligheid in legt.

Startende ondernemers krijgen een kans ruimte te huren, naam te maken in onze stad en omgeving en inwoners leren door de steeds wisselende bezettingen, niet alleen steeds nieuwe mensen, maar ook nieuwe producten en/of culturen kennen.

Geen subsidies
Stichting de Noarbershop krijgt geen subsidie, maar is afhankelijk van haar hurende (startende) ondernemers en van de inbreng voor de kringloopwinkel die er tevens in gevestigd is. Helaas zijn er op dit moment onvoldoende huurders en loopt ook de inbreng wat terug. Toch wil het dagelijks bestuur van stichting de Noarbershop en al haar vrijwilligers, de winkel graag behouden. Om dit te kunnen realiseren zijn er nieuwe huurders nodig als ook meer inbreng van kleding en spullen. Dit is echter niet genoeg. Omdat het pand waarin stichting de Noarbershop gehuisvest is, een oud pand is en slecht geïsoleerd is, is een gedeeltelijke verbouwing noodzakelijk om oa de hoge stookkosten omlaag te krijgen.

Om dit alles te realiseren, zal de inmiddels bekende Kleintje Pasar Malam  dit keer een benefietfunctie voor de stichting zelf vervullen. De stichting draait volledig op en door vrijwilligers en alle financiën die binnenkomen, gaan naar de vaste lasten, maar zijn op dit moment onvoldoende.

Kom daarom op 1 en 2 november 2019 naar de Noarbershop, eet- en drink iets, maak kennis met de vrijwilligers, snuffel rond en koop vooral wat u nodig hebt of leuk vindt en redt daarmee stichting de Noarbershop. Bent u daarnaast (startende) ondernemer en op zoek naar een (kleine) ruimte om uw waar te verkopen? Loop dan voor meer informatie eens binnen in de Noarbershop en vraag naar Lien Siwalette of Tonko Beishuizen.

Zie: facebook.com/NoabershopAssen

Tiplijn