Weefplaats AZC in Assen door wethouder Harmke Vlieg geopend

Weefplaats AZC in Assen door wethouder Harmke Vlieg geopend

In het asielzoekerscentrum in Assen is tijdens de open dag zaterdag De Weefplaats geopend.

Wethouder Harmke Vlieg knipte daartoe een in de weefplaats gemaakt lint door. De Weefplaats in het AZC is een samenwerkingsverband tussen zorgaanbieder Stichting Schouder aan Schouder en AZC Assen, waarbij bewoners van het AZC samen met cliënten van Schouder aan Schouder onder begeleiding weven en vilten en andere textielbewerkingen uitvoeren.

Over Stichting Schouder aan Schouder
Schouder aan Schouder is een zorgaanbieder in Noord-Nederland. Zij vinden dat elk mens recht heeft op een veilige plek om te wonen, werken of leren. Ieder mens is voor hun uniek, waardevol en hoort erbij. Schouder aan Schouder biedt dagbesteding, beschermd wonen, begeleid wonen, begeleiding thuis en begeleiding op school.

De woon- en dagbestedingslocaties in Noord Nederland zijn met zorg uitgekozen. Vaak kleinschalig in een omgeving waar deelnemers vanuit veiligheid en geborgenheid in rust kunnen werken aan herstel, kracht en zelfredzaamheid.

Hun missie is om schouder aan schouder te staan met iedereen uit onze samenleving. Een inclusieve samenleving waarin iedereen zijn plaats kan vinden, die uitnodigend is en mensen insluit. Echt gezien en gehoord worden en meedoen in de samenleving. Dit wensen zij ook de mensen toe die asiel hebben aangevraagd in Nederland. Daarom is Schouder aan Schouder een samenwerking aangegaan met Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Tiplijn