Politie waarschuwt: Verkeerspark Assen is nu terrein voor airsoft

Politie waarschuwt: Verkeerspark Assen is nu terrein voor airsoft

De politie waarschuwt voor het lopen op het terrein van het voormalig Verkeerspark Assen. Het terrein wordt nu gebruikt voor airsoft, een levensecht schietspel.

De inwoners van Assen zijn het grotendeels wel gewend. Mannen en vrouwen in camouflagepakken in en rondom Assen, dit vanwege de aanwezige militaire kazerne. Sinds dit weekend is het echter mogelijk dat u ze vaker tegen zult komen. Op het voormalige Verkeerspark aan de Haar in Assen worden airsoftwedstrijden gehouden, schrijft de politie op facebook.

De politie heeft onlangs deze locatie bezocht in het kader van kennismaking en om een beeld te krijgen van wat er te verwachten valt. Politie: Voor veel Assenaren zal de term airsoft wellicht geheel onbekend zijn. In het kort uitgelegd is dit een vorm van schietsport, waarbij 1 of meerdere teams tegen elkaar spelen en waarbij met kleine 6 millimeter balletjes op elkaar geschoten wordt. Deze sport is in 2013 in Nederland gelegaliseerd en valt onder de Wet Wapens en Munitie. Een goedgekeurde veiligheidsbril, geldige NABV pas en andere veiligheidsmaatregelen zijn dus ook verplicht tijdens deze evenementen.

Verboden toegang
De afgelopen dagen werden de eerste twee "skirms" gehouden op het voormalige verkeerspark. Van de organisatie kregen wij echter te horen dat er mensen waren die, ondanks de duidelijk zichtbare waarschuwingsborden, hun hond op het terrein wilden uitlaten. Voor mensen die zomaar het terrein op lopen terwijl er geschoten wordt bestaat het grote gevaar van (oog)letsel, aldus de politie.

De politie waarschuwt daarom mensen via social media om niet het terrein te betreden: Loop geen onnodig risico, het is verboden om het terrein te betreden tenzij men daarvoor een gegronde reden heeft zoals het spelen van airsoft.

Tiplijn