Medewerkers van locatie Quintus lopen de 4 Mijl van Assen

Medewerkers van locatie Quintus lopen de 4 Mijl van Assen

Op zaterdag 14 september stonden medewerkers van de locatie Quintus aan de start van de tweede editie van de 4 Mijl van Assen .

Zij gingen de uitdaging aan om 6,4 kilometer te hardlopen en gaven zo een goed, sportief voorbeeld met als doel om volgend jaar ook met leerlingenteams aan de start te verschijnen.

Sportaanbod op locatie Quintus
Sportcoördinator Jaap Meijering vertelt: sport neemt een belangrijke plek op school in omdat sporten goed is voor het lichaam en voor de conditie. Daarnaast is sport ook ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Daarom bieden wij naast de reguliere lessen lichamelijke opvoeding ook de talentrichting sport aan. Onze leerlingen maken hierbij kennis met sport in allerlei verschillende vormen. En leerlingen die sport op topniveau beoefenen, kunnen dat bij ons combineren met een goede schoolopleiding. Door de begeleiding van een topsportmentor en door het maken van afspraken op maat kunnen topsport en school gecombineerd worden.

Ook bieden wij het vak Bewegen, sport en maatschappij (BSM) aan in de Tweede Fase. Dit vak is in elk profiel op het havo/vwo als keuzevak te kiezen. De nadruk ligt bij BSM niet alleen op lichamelijke kwaliteiten, maar ook op tactisch inzicht en sociale aspecten. Tijdens de lessen wordt ook theorie behandeld. Waar lichamelijke opvoeding ophoudt gaat BSM verder.

Onze leerlingen leren het meeste van gezonde, fitte en vitale medewerkers. Daarom organiseren wij ook voor het personeel diverse sportactiviteiten. 

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen sport, ondernemen, technasium, en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.

Tiplijn