Ruim 1900 deelnemers bij Midnightwalk Assen (video)

Ruim 1900 deelnemers bij Midnightwalk Assen (video)

Ruim 1900 deelnemers hebben vrijdagavond meegelopen met de 11e editie van de Midnightwalk in Assen.

De elfde editie van de Midnightwalk Assen heeft 19.500 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat daarmee kinderarmoede in Assen wil terugdringen. Volgens de organiserende Rotary Club Assen-Noord komt het geld goed van pas voor speciale projecten, die deze kinderen een extra steuntje in de rug moeten geven. Het geld is ingezameld door de bijna 2000 lopers die vanavond door Assen wandelen.

Leuk voorprogramma en unieke start
De Asser Schaatsicoon Renate Groenewold gaf het startschot. Op de route van bijna zeven kilometer kwamen de lopers meer dan twintig verschillende activiteiten tegen. Wandelaars liepen via het Assercentrum door de parkeergarage van de Triade richting de Roldertunnel waarna zij werden opgewacht door trommels op het viaduct.

Amelterbos en Assen Oost
Via de Herman Broodstraat gingen de wandelaars naar het Amelterbos in waar spoken en vertier was, om uiteindelijk uit te komen op het rustpunt bij tennisvereniging Amelte. Hierna liepen ze via landgoed Valkenstijn naar winkelcentrum Vredeveld waar de lopers wat lekkers van de Aldi, Albert Heijn en snackbar AnyTyme kregen.

Lasershow in Oosterpark vijver
In de vijver van de Oosterpark, waar een lasershow werd gegeven, kwamen ze uit in de Vredeveldse tunnel. Voor het Asser station zorgde de Asser band Ramblin Boots voor een mooi optreden, hierna liep de route om park Overcingel naar het ICO waar het laatste muziekoptreden van de avond was. Hierna konden de wandelaars door het Drents Museum lopen en kwamen ze via de groepsentree weer uit op de Brink in Assen.

Volgend jaar is de 12e MidnightWalk op 11 septmeber 2020. Zie ook: www.midnightwalk.nl

Bekijk alle fotos op de facebookpagina van LR-Fotografie.

Leen Rombout
Tiplijn