Kinderboekenweek inspiratiefestival voor leerkrachten bij DNK in Assen

Kinderboekenweek inspiratiefestival voor leerkrachten bij DNK in Assen

Elk jaar is er in oktober de Kinderboekenweek, dit jaar van 2 t/m 13 oktober, waarin boeken voor kinderen centraal staan. Het thema van de Kinderboekenweek is Reis mee!  De week is niet alleen een hoogtepunt voor basisschoolkinderen, ook leerkrachten in het primair onderwijs kunnen met de Kinderboekenweek aan de slag.

Omdat het veel tijd kost om lesprogramma s te bedenken, organiseren het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en DNK op 18 september het Kinderboekenweek Inspiratiefestival bij DNK. Het Inspiratiefestival is een middag vol verdieping, vernieuwing en activiteiten.

Deelnemende leerkrachten kunnen bijvoorbeeld kiezen uit workshops boordevol lesideeën, een bezoek aan het DIY-klaslokaal, masterclasses, de stel-je-eigen-lespakket-samen stand, voorleeslessen, loungen met een luisterboek, de Grote Vriendelijke Podcast presentatie en een Meet & Greet met de kinderboekenschrijfster Anna Woltz. Anna Woltz zal het festival afsluiten en vertellen over hoe zij het schrijverschap ervaart. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen of het laten signeren van een boek.

Er worden ongeveer 150 leerkrachten verwacht uit de gemeenten Assen, Aa en Hunze, en Tynaarlo. Na afloop krijgen de deelnemers lesmateriaal mee dat ze gelijk in hun lessen op school kunnen toepassen.

Tiplijn