FUSE bij 30-jarig Lustrum van Muziekkamer Assen

FUSE bij 30-jarig Lustrum van Muziekkamer Assen

Stichting Muziekkamer Assen presenteerde onlangs het feestelijke programma voor haar 30-jarig jubileumseizoen. Na dertig jaar spraakmakende klassieke concerten, waarin talloze binnen- en buitenlandse topensembles optraden, biedt het komende seizoen een wel heel aantrekkelijk programma.

Zo treedt het magische Russische viool-pianoduo Maria en Nathalia Milstein op met een programma rond de prachtige vioolsonate van Franck en brengt het Dudok strijkkwartet, samen met het duo Inui-Varvaresos, werken van Haydn en Chausson. Het spraakmakende Russische cello-pianoduo Kobekina/Shybayeva vertolkt onder meer de beroemde romantische cellosonate van Rachmaninov. Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak steekt vervolgens op twee vleugels vuurwerk af met een knetterende Sacre du Printemps van Stravinsky. Verder treden gerenommeerde ensembles op, zoals Hexagon ( Baboesjka ), Calefax ( Dansen op de Vulkaan ) en Combattimento ( BaRock&Roll ). Kortom, een seizoen met een rijke afwisseling van ontroerende en spectaculaire programma s.

Het jubileumseizoen van de Muziekkamer opent 22 september met een optreden van niets minder dan het populaire FUSE, de groep die u meevoert naar onvermoede muzikale werelden en daarbij klassieke muziek nieuw leven inblaast  (zondag 22 september; concertzaal De Schalm, Zuidhaege 2, Assen; aanvang 12:00 uur). De groep heeft vele liefhebbers en is vooral bekend van zijn enthousiasmerende bijdragen aan het tv-programma Podium Witteman op de late zondagmiddag.

Voor uitgebreide informatie, de (voordelige!) abonnementen en kaartverkoop, zie www.muziekkamer.nl. Let op: het aantal nog beschikbare kaarten voor het concert met Fuse is beperkt.

Tiplijn