Op 14 september staat de tweede editie van de 4 Mijl van Assen op het programma. De organisatie steunt UNICEF en ook de deelnemers kunnen UNICEF steunen.

Dat kan door te gaan rennen in het speciaal ontworpen 4 Mijl van Assen shirt of door een vrijwillige donatie of sponsoring bij inschrijving. Zolang de voorraad strekt ontvangen basisschoolleerlingen het shirt bij hun gratis inschrijving. Zo vergroot meedoen de kansen voor kinderen die hulp nodig hebben wereldwijd. Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en is er, onvoorwaardelijk voor ieder kind.

Tegelijk met de 4 Mijl van Assen vindt in het Anne Frank park van 12:00  18:00 het 4 Mijl Festival  plaats. Hier treffen de inwoners, sporters, supporters, bezoekers, Asser ondernemers en diverse aanbieders van sport, spel en beweging elkaar. Nadruk ligt daarbij op sportiviteit en gezelligheid: Elkaar ontmoeten en zien wat er in Assen te doen valt rondom sport, spel en bewegen.

Er komt muziek op een podium, een fair waar lokale verenigingen en ondernemers zich kunnen presenteren, een obstacle club run  waar elke sportvereniging/sportclub/sportaanbieder zich kan presenteren en er wordt een kinderplein geboden met springkussens en andere klein vermaak.

Ook Unicef zal op het 4Mijl Festival aanwezig zijn om onder andere het werk van Unicef onder de aandacht te brengen. Met een VR bril kunt u een kijkje nemen in de wereld van een Unicef vrijwilliger. Wilt u ook vrijwilliger worden bij Unicef, kom dan een kijkje nemen in onze stand en laat u informeren over de mogelijkheden.

4 Mijl van Assen/Jildert Visser
Tiplijn