Assenaren in actie voor behoud Ruilwinkel Wij Ruilen en Geven Weg

Assenaren in actie voor behoud Ruilwinkel Wij Ruilen en Geven Weg

Klanten van de Ruilwinkel Wij Ruilen en Geven Weg zijn een sponsoractie gestart.

Deze week werd bekend dat de gemeente Assen geen subsidie meer aan de stichting van Antje Rhijnsburger-Knol geeft. De Ruilwinkel is sinds kort verhuisd naar Buysrogge aan de Zadelmakerstraat.

Ruilwinkel
In de winkel komen voornamelijk mensen die net buiten de voedselbank vallen. Voor hen is het moeilijk rondkomen. Antje springt daarvoor in de bres en helpt waar zij helpen kan. In de winkel kunnen spullen worden geruild voor bijvoorbeeld voedselpakketten. Het initiatief heeft op facebook inmiddels ruim 4400 leden.

Geen extra geld
De gevraagde 10.000 euro van de gemeente gaat er dus niet komen. De gemeente ziet geen meerwaarde in het project van Antje en wijst er op dat de mensen in Assen naar de Voedselbank en de Sociale Winkel kunnen.

Jetta Klijnsma
Vorig jaar bracht Commissaris van de Koning van Drenthe Jetta Klijnsma nog een werkbezoek aan de Ruilwinkel. Zo kon Antje, en haar vrijwilligers, Klijnsma uitleggen voor wie en vooral hoe zij omgaan met de groep mensen die het net even nodig hebben om geholpen te worden door dit team van Vrijwilligers. ,,Van de Commissaris kregen we meer dan lof, vertelt Antje.

Actie
Nu er geen extra geld meer binnenkomt, zijn klanten van de Ruilwinkel een actie gestart. Via facebook wordt er opgeroepen om een kleine donatie aan de stichting te doen, om zo onder andere de huur van het pand te kunnen bekostigen. Ook via een doneeractie kan er geld worden gedoneerd.

Zie: www.doneeractie.nl/help-de-stichting-wij-ruilen-en-geven-weg/-37748

Tiplijn