P.E.T.S. wegens succes verlengd kick-off wederom in De Nieuwe Kolk in Assen

P.E.T.S. wegens succes verlengd kick-off wederom in De Nieuwe Kolk in Assen

Ook dit schooljaar zal het interactieve lesprogramma over pesten; P.E.T.S. , weer gebruikt kunnen worden op scholen.

Wegens het succes afgelopen schooljaar met acht verschillende thema s, is er besloten dit schooljaar door te gaan en vier nieuwe thema s toe te voegen. Deze nieuwe thema s worden net als vorig jaar gepresenteerd tijdens de Kick-off op zaterdag 21 september in de Nieuwe Kolk in Assen. Na dit weekend start de landelijke actieweek tegen Pesten en vanaf dat moment is P.E.T.S. weer te gebruiken door zowel basis- als middelbare scholen.

P.E.T.S is een interactief lesprogramma over pesten, bedoeld voor zowel basis- als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten. Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema s op gebied van pesten. In deze films zitten een aantal keuzemomenten, waarbij de klas kiest hoe het verhaal zal verlopen. Ook zijn er een aantal opdrachten die gemaakt kunnen worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN ers, pesters en slachtoffers over pesten.

Brian op de Dijk; Het is fantastisch dat we vier nieuwe thema s hebben gemaakt en weer een schooljaar verder kunnen gaan met dit toffe project! Ik ben er trots op! Mooi om te zien dat het lesprogramma helpt en effect heeft. Ook ben ik trots op het feit dat we de kick-off weer in de mooie bioscoop van de Nieuwe Kolk mogen doen. 

De kick-off op zaterdag 21 september start om 12:30 uur, inloop is vanaf 12 uur. Het programma duurt tot ongeveer 15 uur. Gratis tickets voor de kick-off, in aanwezigheid van cast en crew, zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Kolk. Meer informatie is te vinden op petsproject.nl.