Organisatie schrapt Kerst Volleybal Toernooi dit jaar

Organisatie schrapt Kerst Volleybal Toernooi dit jaar

Dit jaar geen spandoeken door Assen, geen busjes en de stad zal niet worden overspoeld met volleybalspelers. Dit jaar wordt er namelijk geen Kerst Volleybal Toernooi georganiseerd.

Het toernooi dat al 69 jaar op 27, 28 en 29 december in Assen werd georganiseerd, heeft vorig jaar voorlopig haar laatste editie gehad.

De trend die de organisatie de afgelopen jaar al zag met het afnemen van het aantal vrijwilligers om en rond het veld, is ook de organisatie binnen getreden. Met het huidige aantal organisatieleden is het organiseren van een toernooi op dit formaat gewoon niet reëel en verantwoord  aldus Timmo Klok, bestuursvoorzitter. Je bent verantwoordelijk voor een groep van 900 spelers, dat kun je gewoon niet wegzetten bij 4 organisatieleden. We hebben daarom afgelopen zondag een bijzondere leden vergadering met alle actieve leden gehad waarin we dit probleem en andere onderwerpen hebben aangekaart. Helaas zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voor in ieder geval dit jaar niet haalbaar werd om het Kerst Volleybal Toernooi te organiseren .

Hiermee komt er een einde aan een reeks van 69 jaar zeer succesvolle en goed georganiseerde volleybaltoernooien. We zijn er ons van bewust dat we een vrij rigoureuze beslissing hebben genomen, en geloof me als ik zeg dat het ons ook zwaar valt. Velen van ons zijn al jaren betrokken bij dit toernooi en hebben er vrienden of zelfs relaties aan over gehouden. We hebben naar alle opties gekeken om toch nog een editie op poten te zetten, maar dit zou afbreuk doen op het Kerst Volleybal Toernooi zoals iedereen het kent .

De organisatie kijkt terug op een zeer bijzonder reeks toernooien. Een toernooi wat opgezet was als scholentoernooi en wat uitgroeide tot één van de grootste indoor volleybaltoernooien. Waar mensen voor kwamen reizen uit andere werelddelen en grote DJs als Hardwell en Afrojack hebben gedraaid op eindfeesten. Maar het allerbelangrijkste, waar teams voor terug kwamen, jaar na jaar. Klok: We hopen dan ook dat er nog een toekomst is voor het Kerst Volleybal Toernooi, maar dat zal later moeten blijken. 

Erik Smit
Tiplijn