Met de aanstelling van de nieuwe dirigent Marco Warta, aan het begin van het afgelopen seizoen, is het Asser Mannenkoor ook haar repertoire gaan opfrissen.

Naast de bestaande mannenkoor nummers is het koor veel nieuwe, eigentijdse, muziek gaan instuderen. En het gaat daar mee door in het komende zangseizoen. De mannen komen na deze vakantieperiode weer elke donderdagavond bij elkaar vanaf half acht in Het huis van de Buurt De Schulp aan de Buizerdstraat in Assen. Zij gaan zich dan voorbereiden op een aantal bijzondere optredens.

Optredens
Zo zijn de mannen samen met de dames van The Daisy Bells te zien en te horen op 2 november in het dorpshuis De Wyken in Ravenswoud. Kort daarop, op 23 november, geeft het Asser Mannenkoor samen met andere verrassende gasten een optreden in het Kerkcentrum De Bron in Assen.

Bevrijdingconcert Texel
Op 5 mei 2020 is er op het eiland Texel een Bevrijdingsconcert. Dit onder andere om te herdenken dat het dan 75 jaar geleden is dat honderden Texelse mannen van de Duitse bezetter naar Assen moesten om hier dwangarbeid te verrichten. Het Asser Mannenkoor verzorgt die dag samen met een Texels koor en een harmonieorkest een toepasselijk optreden.

Nadere informatie over het koor is te vinden op assermannenkoor.nl.

Tiplijn