Op zoek naar een nieuwe Asser nachtburgemeester

Op zoek naar een nieuwe Asser nachtburgemeester

Na het vertrek van de Asser nachtburgemeester Scott Witkamp moet er een nieuwe nachtburgemeester worden gezocht.

Scott Witkamp, de voormalige nachtburgemeester, had bij de start van zijn functie veel plannen om ondernemers en Assenaren dichter bij elkaar te brengen. Hij wilde de communicatie verbeteren tussen de ondernemers en het publiek. Alleen, zeven maanden later, is daar weinig van terecht gekomen. Hij stapte op.

Assen moet weer op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester die de stad in de nachturen van meer allure gaat voorzien. Scott Witkamp heeft het niet kunnen waarmaken en heeft hiervoor een hele lijst van problemen genoemd tijdens een interview met Dagblad van het Noorden. Maar na een flink gesprek met de kiescommissie van de verkiezingen in 2018, heeft hij een verstandige keuze gemaakt om op te stappen.

Nachtburgemeester worden is een keuze en het moet een kwaliteit zijn. Na de verkiezingen werd Scott niet meer in het nachtleven van Assen gezien. In een gesprek heeft juryvoorzitter Luc Rengers en voorganger Erwin Zijlstra het vertrouwen in Witkamp opgezegd.

Nieuwe verkiezingen
Erwin Zijlstra, de vorige nachtburgemeester, zal tijdelijk de functie gaan waarnemen. De organisatie rond het nachtburgemeesterschap zal met een andere plan komen om een opvolger te vinden die het Asser nachtleven goed in kaart kan brengen en positief promoten.

LR fotografie
Tiplijn