Uittocht Truckstar Festival in Assen weer een groot feest (Video)

Uittocht Truckstar Festival in Assen weer een groot feest (Video)

Het was prachtig weer waardoor er weer duizenden mensen langs de A28 aan het kijken waren naar de uittocht van de 2300 trucks.

Ieder vrije plek langs de A28 waar een auto geparkeerd kon worden stond vol. De fans van de truckers kwamen kijken en zwaaien. De uittocht was warm en startte met een speciaal transport dat aanwezig was op Truckstar. Begeleid door vele begeleiders vertrok de eerste colonne om 16.00 uur vanaf het circuit.

Speciaal transport
De grote jongens in de transportwereld mochten als eerste komen en als eerste vertrekken. Dit onder begeleiding van de volgautos die de weg vrijhielden voor dit transport.

Toezicht en politie
Naast de eigen begeleiders waren er ook extra politiewagens uit de regio aanwezig om zorg te dragen dat alles goed verliep. Rijkswaterstaat reed ook met diverse wagens rond om snel in te kunnen springen bij calamiteiten.

Kijken en fotos maken
Duizenden mensen stonden langs de weg, op viaducten en op parkeerplaatsen tussen Assen en Meppel. In Beilen was de parkeerplaats bij tankstation Mussels geheel vol geparkeerd. Ook veel parallelwegen stonden vol

Tiplijn