Ook dit weekend wordt het weer flink warm in Assen.

In Assen hebben ze deze extreme temperaturen nog nooit gemeten. Komende nachten zou ik de ventilator nog maar aan laten. De temperatuur zakt niet verder dan 19 graden. Je kunt ook rustig buiten gaan slapen. De wind zit O en is matig, 3 bft.

Zaterdag gaat de zon weer schijnen en wordt het 28 graden. Ik hoor je denken "heerlijk, geen 35 graden meer....". Dat is zo, maar de luchtvochtigheid gaat omhoog. Deze week was het extreem warm, maar de luchtvochtigheid was erg laag. Is op moment van schrijven maar 30%. De luchtvochtigheid zal ons de komende week parten gaan spelen. Het wordt broeierig en dus onplezierig.

Het lijkt overigens zaterdag droog te blijven, maar met onweer weet je het nooit. Het waait straf uit O met een kracht 4 bft.

Ook de nacht naar zondag is warm met 18 graden. Het waait wel lekker uit O met kracht 3.

Zondag verloopt ook warm met 28 graden. De dag kan beginnen met nevels. De wind zit nog O en heeft kracht 2. De zondag zal al broeierig verlopen. De kans op een onweersbui wordt groter maar of het komt is onzeker. Wel ga ik er vanuit dat zondagnacht een bui valt.

Zeer nodig voor de tuin. En tja, de komende week liggen de temperaturen weer ruim boven de 24 graden maar dan is de luchtvochtigheid dus hoog. Er zijn diverse records gebroken en ben je hierin geïnteresseerd, bezoek dan de website van dit weerstation en met name pagina: https://www.weerstation-assen.nl/records.php

Het weer van weerstation-assen.nl

Tiplijn