Pop-Up winkel van Asser Historische Vereniging in Kruisstraat

Pop-Up winkel van Asser Historische Vereniging in Kruisstraat

De Asser Historische Vereniging heeft een pop-up winkel aan de Kruisstraat. Vandaag is het geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Een tram door de Marktstraat, over de Brink en dan dwars door het (gesloopte) Ontvangershuis of de Abdijkerk? Ruim honderd jaar geleden was het voor de Nederlandsche Tramweg Maatschappij een serieuze optie. Zelfs de gemeenteraad van Assen zag het wel zitten. Bij de opening van de tentoonstellingen Assen spoort  en 30 jaar AHV  van de Asser Historische Vereniging werd dit stukje geschiedenis op een ludieke manier ten tonele gevoerd.

De dertigjarige historische vereniging is tijdens de zomervakantie te vinden in het centrum van Assen. In het pand Kruisstraat 18, beschikbaar gesteld door de familie Van der Kuijl, zijn de tentoonstellingen over het trein- en tramverleden van Assen en over de vereniging zelf tot en met zaterdag 24 augustus te bewonderen. De tentoonstelling Assen spoort  haakt aan bij het net verschenen Asser spoorboekje , waarin de geschiedenis van trein en tram in de stad in woord en beeld wordt verteld.

De pop-up winkel is geopend op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. Elke vrijdagmiddag om 14.30 uur is er een bijzondere presentatie, zoals een historische quiz, foto s van verkeer in 1966, Assen verandert en een Ghost Tour by light. In de winkel is ook informatie over het Jubileum Letterspel te vinden, dat in de maanden juli en augustus in de binnenstad van Assen kan worden gespeeld.

Vrijwillig(st)ers van de Asser Historische Vereniging bemensen de pop-up winkel en helpen alle belangstellenden graag verder in hun zoektocht naar de geschiedenis van Assen.

Zie: facebook.com/ahvassen

Tiplijn