Assen doet mee aan RDW-proef voor online verlengen rijbewijs

Assen doet mee aan RDW-proef voor online verlengen rijbewijs

De gemeente Assen doet mee aan een proef van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) waarmee inwoners hun rijbewijs online kunnen verlengen.

Assenaren hoeven met ingang van deze week nog maar één in plaats van twee keer naar het stadhuis om een nieuw roze pasje te krijgen. De proef geldt op dit moment alleen voor het verlengen van het rijbewijs en voor het toevoegen van een categorie. Bestuurders die net het rijbewijs gehaald hebben moeten de eerste keer nog wel gewoon naar het stadhuis komen.

Erkende fotograaf
Voor het digitaal verlengen moet eerst een digitale pasfoto worden gemaakt bij een door de RDW erkende fotograaf. Dat kan ook buiten Assen. De fotograaf maakt de pasfoto en stuurt deze samen met de handtekening van de rijbewijshouder naar de RDW. Daarna kan de aanvrager de aanvraag afronden via DigiD. Na twee werkdagen ligt het nieuwe rijbewijs klaar bij de balie van het stadhuis. Een instructie is te vinden op rdw.nl en assen.nl.

De proef bij de RDW duurt een jaar. De gemeente Assen verwacht dat op den duur steeds meer mensen hun rijbewijs digitaal verlengen.

Erik Smit
Tiplijn