Asserpas straks niet langer bruikbaar bij bibliotheek

Asserpas straks niet langer bruikbaar bij bibliotheek

De Asserpas is deels uit de running. De bibliotheek van Assen gaat stapsgewijs het gebruik van de pas afbouwen.

De bibliotheek in de DNK is één van de grote medegebruiker van de Asserpas, die 5 jaar gelden werd geïntroduceerd als het grote positieve pasje voor de gemeente en de ondernemers. Er zijn enkel weinig ondernemers bij de pas ingestapt en is de pas niet verder door ontwikkelt om een goede toekomst te kunnen bieden voor de Assenaren.

Wat in Groningen wel lukt, kan niet in Assen
Een hele lange tijd is er overleg geweest en heeft de gemeente voorbeelden gezien hoe een stadspas perfect kan werken in een stad. De stad Groningen heeft de stadspas goed in omloop gebracht en heeft veel koppelingen met cultuur en voordelen voor gebruikers. En vooral de minima in Groningen kan met de pas extra dingen doen. Dit lijkt in Assen toch wat een ver van zijn bed show.

Andere functies
Naast de bibliotheek, en het parkeren in de stad, is de kaart ook te gebruiken bij de vuilstort en de ondergrondse containers in Assen. Vorig jaar bleek dat de containers met ieder pasje te openen waren. De bibliotheek is een grote speler van de gemeente Assen en is een van de hoofdgebruikers van de pas. Of de breuk met de bibliotheek nu een financieel debacle wordt, moet blijken.

Tiplijn