De cursus omgaan met internet en computer start maandag 15 juli

De cursus omgaan met internet en computer start maandag 15 juli

Hoe zoek je zaken op via de computer? Het verstuur je een boodschap? Dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Maandag 15 juli start de cursus omgaan met de computer, boven in de bibliotheek in de Nieuw Kolk. Er is een introductie cursus en een vervolgcursus.

Het internet is een vast onderdeel geworden van het dagelijkse leven. Het is alleen niet voor iedereen vanzelfsprekend om makkelijk je weg in de digitale wereld te vinden. Hoe zoek je een telefoonnummer op of hoe verstuur je een e-mail? Daarom start bij Bibliotheek DNK op maandag15 juli aanstaande de nieuwe cursus Klik & Tik.

Eerder konden mensen met vragen over het werken met de computer al terecht bij het Klik & Tik spreekuur, maar nu is er ook de Klik & Tik cursus waarbij deelnemers in vier bijeenkomsten aan de slag gaan met de basisvaardigheden van het werken met de computer en het internet. De cursus is op twee niveaus te volgen: een introductiecursus voor beginners en een vervolgcursus voor gevorderden. Beide cursussen zijn los te volgen en na de introductiecursus kan er worden deelgenomen aan de vervolgcursus.

Tijdens de bijeenkomsten leren de cursisten o.a. het internet te gebruiken, berichten te versturen en te ontvangen via e-mail, informatie op te zoeken met Google, websites te bezoeken en maken ze kennis met social media. De Bibliotheek stelt computers beschikbaar waarop gewerkt kan worden en deelnemer ontvangen een cursusboek. Deelname aan de cursus kost ¬10,00.

Aanmelden kan via de Nieuwe Kolk (balie) of bel met 088 01288 88.

Tiplijn