Wethouder ontvangt nieuwe visie Asserbos

Wethouder ontvangt nieuwe visie Asserbos

Op 8 juli heeft een delegatie van het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Asserbos de (Tweede) Beheervisie voor het Asserbos aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder Booij.

De eerste visie van de vereniging verscheen in 2008. Na ruim tien jaar vond het bestuur het tijd voor een herziening. Bovendien had het bestuur behoefte aan een actuele visie omdat het beheer van het bos sinds 1 januari 2019 in handen is van de Stichting Het Drentse Landschap.

De visie is na raadpleging van de leden tot stand gekomen. De visie bevat een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van het bos, de huidige kenmerken en waarden, het huidige beleid en beheer van het bos en de knelpunten.

De vereniging vindt het Asserbos een bos van en voor alle Assenaren. Het is een beleefbos met grote natuur- en landschappelijke waarden. Zware recreatieve voorzieningen zoals bv een klimbos of een fietscrossbaan passen daar niet in. Daarnaast pleit de vereniging voor (meer) aandacht voor de lange en unieke geschiedenis van het bos, een sterrenbos met eeuwenoude lanen. Ook de twee begraafplaatsen in het bos vormen unieke historische elementen.

De heemtuin is een waardevol belevingselement met grote educatieve waarde. In de visie van de vereniging dient de heemtuin in oude luister te worden hersteld. Tot slot pleit de vereniging voor een goed samenspel tussen beheerder en allen die zich bij het bos betrokken voelen.

U kunt deze visie lezen op www.vriendenasserbos.nl

Tiplijn