Assen start met aanpak Rolderstraat

Assen start met aanpak Rolderstraat

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli is de Rolderstraat vanwege het aanbrengen van plateaus afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Voetgangers en fietsers kunnen langs het werk lopen. In de week van 15 juli vinden werkzaamheden aan het voetpad plaats. Verkeer kan dan weer gewoon door de Rolderstraat rijden.

De werkzaamheden worden mede op verzoek van de bewoners en ondernemers uitgevoerd. Om de snelheid te remmen wordt ter hoogte van de huisnummers 10/11 en huisnummers 44/45 een plateau in de weg gelegd. Ook worden op het voetpad fietsparkeervakken aangelegd en komen er extra paaltjes om parkeren van auto s op het voetpad te voorkomen.

Doorgaand verkeer van 8 t/m 12 juli
Doorgaand verkeer tussen de Groningerstraat en Kroonwerk is van 8 t/m 12 juli niet mogelijk. Op de Groningerstraat, Nieuwe Huizen en Noordersingel is verkeer in twee richtingen daarom tijdelijk toegestaan. Tijdens de markt op woensdag kan het verkeer in de Groningerstraat keren.

Bestemmingsverkeer van 8 t/m 12 juli
Bestemmingsverkeer kan vanaf de Rolderstraat tot aan het werk rijden en moet daarna terugrijden. Ook kan de route Doevenkamp  De Menning gebruikt worden. Hiervoor geldt een doorrijhoogte van maximaal 2.40 meter. Voor bevoorradingsverkeer dat naar De Menning wil en hoger is dan 2.40 meter, is een verkeersregelaar aanwezig bij de verkeerslichten. Dit vrachtverkeer kan vanuit de Roldertunnel vanaf de linksafstrook rechtdoor rijden naar de Rolderstraat. Vanaf andere rijstroken is dat niet mogelijk in verband met kruisend verkeer.

Tiplijn