Steeds meer overlast door eikenprocessierups in Assen

Steeds meer overlast door eikenprocessierups in Assen

Dit jaar heeft Assen meer last van de eikenprocessierups dan andere jaren. Dit is niet alleen in Assen, maar ook in andere gemeenten.

De kleine haren van de eikenprocessierups veroorzaken na aanraking klachten. Denk daarbij aan jeuk, huiduitslag en irritatie aan luchtwegen en ogen. Het advies van de gemeente is om niet in de buurt van een aangetaste eik op de grond te gaan zitten en uw hond aangelijnd te houden. De eiken waar de nesten van eikenprocessierups in zit krijgen tijdelijk een waarschuwingslint.

Verwijdering
De nesten worden door een gespecialiseerd bedrijf met speciale stofzuigers uit de boom verwijderd. Door het grote aantal nesten in de regio kunnen de bedrijven die de nesten weghalen het specialistische werk niet aan. Hierdoor moet er gewerkt worden met een prioritering. De locaties waar het risico op overlast het hoogst is, krijgen voorrang. Denk hierbij aan scholen en recreatie gebieden.

Meer informatie
Heeft u vragen? U kunt terecht bij de afdeling Groenbeheer van de gemeente Assen, via het algemene telefoonnummer 14 0592 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de eikenprocessierups staat op de website van de GGD.

Erik Smit
Tiplijn