Jubileum Letterspel toont geschiedenis in de stad Assen

Jubileum Letterspel toont geschiedenis in de stad Assen

Achter dertig ramen in de Asser binnenstad is in de maanden juli en augustus een A4 tje met een oude foto en een vraag te vinden.

Wie alle vragen goed beantwoordt, vindt een zin uit een gedicht en kan hier leuke prijzen mee winnen. Het Jubileum Letterspel is een activiteit van de dertigjarige Asser Historische Vereniging.

Al eerder werd in het kader van het jubileum van de historische vereniging Bartjes Battle  gespeeld, een geschiedenisspel voor basisscholieren. Nu zijn de andere Assenaren en bezoekers van de stad aan de beurt.

De dertig opdrachten hangen in de binnenstad van de kop van de Vaart tot aan de Oostersingel en van de Zuidhaege tot aan de Oudestraat. Het was niet moeilijk om adressen te vinden, want iedereen reageerde enthousiast. Op die manier is een mooie stadswandeling ontstaan, die deelnemers nét even anders naar hun omgeving laat kijken.

Over elk pand of de directe omgeving van het pand wordt een vraag gesteld. Elk goed antwoord levert een letter op en samen vormen deze letters een regel uit een gedicht, dat Egbert Hovenkamp II speciaal voor de Asser Historische Vereniging heeft geschreven.

Bij boekhandel Van der Kuijl aan de Kruisstraat, de VVV aan de Marktstraat en natuurlijk bij de Asser Historische Vereniging zelf zijn plattegrondjes en een uitleg over het spel te halen. Inleveren van de goede oplossing kan tot en met zaterdag 31 augustus. De prijswinnaars worden op zaterdag 7 september bekend gemaakt.

Tiplijn