Helpers gezocht voor grote speeltuin in Kloosterveen

Helpers gezocht voor grote speeltuin in Kloosterveen

Wil jij meehelpen met het realiseren van de grote speeltuin in Kloosterveen bij het Zeijerveld? Laat dan van je horen.

Het is al een tijdje stil geweest omtrent de ontwikkelingen van de speeltuin in Kloosterveen. Ze hebben de afgelopen weken de tijd genomen om samen met een projectgroep en Mijn Buurt Assen te kijken naar alle mogelijkheden voor een grote speeltuin in Kloosterveen.

Er is goed nieuws, want ze hebben akkoord gekregen van Mijn Buurt Assen om een speeltuin te gaan bouwen bij recreatiegebied Zeijerveld. Dat is natuurlijk goed, maar het heeft ook nogal wat voeten in aarde. Het betekent dat ze een stichting gaan oprichten, voor het aanvragen van subsidies. Daarnaast is een stichting fijn voor de bestuursleden. Er kan op die manier sneller worden gehandeld en het geeft een betrouwbaar karakter voor sponsors en fondsen. Ze gaan de komende weken dus van projectgroep naar officiële stichting, er wordt een website gemaakt en ze starten met subsidie aanvragen.

Hulp gezocht
Na een inventarisatie wat ze nog nodig hebben, kwamen ze op een aantal functies uit. Heb jij zin om mee te bouwen aan die te gekke speeltuin? Dan is dit je kans!

Ze zoeken onder ander een penningmeester voor de stichting. Ervaring met het opzetten van een boekhouding is nodig, omdat er ook een jaarrekening moet worden gemaakt. Taken zijn het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het maken van een begroting, het bijhouden van de boekhouding en het opmaken van een jaarrekening.

Ook worden er twee mensen gezocht om sponsoren te zieken. Dit betekent dat je twee á drie dagen gaat bellen naar bedrijven uit Assen om te kijken of ze een geldbedrag willen doneren voor de speeltuin. Er is begeleiding die je kan helpen hoe je de gesprekken aanvliegt. Ervaring is niet per se nodig, enthousiasme en doorzettingsvermogen is het belangrijkst.

Zie: facebook.com/buurtteamkloosterveen

Tiplijn