Eerbetoon aan Mr.TT: Jaap Timmerbocht in Assen

Eerbetoon aan Mr.TT: Jaap Timmerbocht in Assen

Nabij het TT Circuit is vrijdagmiddag de naam Jaap Timmerbocht onthuld door de weduwe van Jaap Timmer, Willy Timmer-van der Ziel, en burgemeester Marco Out van de gemeente Assen. Het is een initiatief van Vrienden TT Circuit Assen, met name van ambassadeur Willem van Dalen en commissielid Theun Sloot. Beiden waren bij de onthulling aanwezig.

Het idee van Willem van Dalen en Theun Sloot, om toch een blijvende herinnering te hebben aan Mr. TT, Jaap Timmer, werd al snel na een gesprek met burgemeester Out door de gemeente verder uitgewerkt. Het is de Jaap Timmerbocht geworden, de langgerekte bocht vanaf/naar het TT Circuit en de nieuwe aansluitingen op de A28. Iedereen moet als hij of zij naar de TT gaat nu langs Jaap Timmer , zo sprak de eerste burger van Assen tegen een select gezelschap genodigden. Mevrouw Timmer onthulde het straatnaambord samen met burgemeester Out, na diens rede.

Burgemeester Marco Out noemde Jaap Timmer een persoon, die veel heeft betekend voor de TT. In 2007 kreeg Timmer al de legpenning van de gemeente Assen. Zoon GeertJan sprak een dankwoord uit en liet weten dat de familie erg blij is dat op de plek nabij het circuit het straatnaambord Jaap Timmerbocht  prijkt.

Jaap Timmer overleed op 22 februari 2017 na een korte, ernstige ziekte. Zijn passie was motorsport. Van 1974 tot 1988 was hij bestuurslid en voorzitter van de Stichting Circuit van Drenthe. Later, in 1999, keerde Timmer terug in dat bestuur en nam in 2007 afscheid. Ook was Jaap Timmer van 1973 tot 1980 achtereenvolgens lid, vice-voorzitter en voorzitter van de wegracecommissie van de Internationale Motorsport Bond (FIM). Van 1981 tot 1989 was hij voorzitter van de ROPA, het internationaal overkoepelend orgaan van organisatoren van motorsportevenementen. Ook was hij vanaf 1970 motorsportverslaggever voor de NOS. Van 1968 tot 1988 was Jaap Timmer Opeldealer en eigenaar van garage Wander in Assen. Tevens was hij voorzitter van de Nederlandse en Europese Vereniging van Opel-dealers. Ook stond Jaap aan de wieg van VriendenTT en was grote initiator van een plan waaraan nu wordt gewerkt, het TT Museum.

Tiplijn