Six Nations Cup Darts 2019 dit weekend in De Bonte Wever in Assen

Six Nations Cup Darts 2019 dit weekend in De Bonte Wever in Assen

Aankomend weekend organiseert de Nederlandse Darts Bond voor de derde keer in de geschiedenis de Winmau Six Nations Cup Darts.

Het belooft een geweldig dartsspektakel te worden met internationale topspelers zoals voormalig Lakeside wereldkampioen Scott Mitchell en voormalig Dutch Open Darts kampioen Ross Montgomery. Ook bekende namen zoals Jim Williams, Martijn Kleermaker, Kyle McKinstry, Aileen de Graaf, Lorraine Winstanley en Rhian O Sullivan zullen in De Bonte Wever in Assen aanwezig zijn. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis!

De Winmau Six Nations Cup Darts is een kampioenschap tussen Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Noord-Ierland en uiteraard Nederland. De zes landen worden verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De wedstrijden worden verspreid over vrijdag en zaterdag gespeeld, met de finales op zondag. Interessant detail is dat de Nederlandse heren de titelverdedigers zijn op dit moment. Bij de dames was Engeland vorig jaar het sterkste.

De Winmau Six Nations Cup Darts kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale toernooien met een prachtig snel format. Het zal dan ook een mooi toernooi worden waar iedereen welkom is en kosteloos kan komen kijken naar topdarts op een groot podium. Kom dus ook zeker even langs in De Bonte Wever in Assen!

De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup tweemaal in de historie gewonnen. In 2013 in eigen land (Texel) en de afgelopen editie in Engeland. De dames waren vaak dichtbij maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning. Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om beurten strijden om de winst van één leg blijft het constant spannend en spectaculair. De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast zal er op vrijdag ook nog een singlestoernooi gespeeld worden.

Alle informatie zoals teams, programma en livestream is te vinden op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Tiplijn