Méér Muziek in de klas op Kindcentrum Kloosterveen

Méér Muziek in de klas op Kindcentrum Kloosterveen

Afgelopen vrijdag vond er een zang- en slagwerkconcert plaats op Kindcentrum Kloosterveen. Er werd gezongen door het leerlingenkoor onder leiding van Mariken van Spronsen, en de drumgroep onder leiding van Johan Claf liet djembés, boomwhackers en bongo s horen.

Het aanwezige publiek ging uit hun dak bij We will rock you , maar was muisstijl bij Mooi  van Marco Borsato. En het mooiste is: muziekonderwijs op basisscholen is vanaf a.s. donderdag voor alle Drentse scholen dichterbij!

Het concert is onderdeel van het driejarige Meer Muziek  programma dat Kindcentrum Kloosterveen volgt. Zij doen dit in samenwerking met het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. Het ICO en de school hebben een muziekprogramma samengesteld dat bij de school past. Het ICO heeft daar vervolgens de juiste lokale vakdocenten bij gezocht. Mariken van Spronsen en Johan Calf hebben beiden een muziekpraktijk in Assen. Daarnaast krijgt de school ook begeleiding van vakdocent muziek Sjors Dijkstra, hij coacht de leerkrachten in het geven van muziekles door middel van een digitale muziekmethode.

Leerlingen en leerkrachten van het Kindcentrum geven aan snel en met veel plezier te leren tijdens Meer Muziek. Onderzoek wijst uit dat muziekonderwijs creatief, motorisch vaardig én vrolijk maakt. Op donderdag 20 juni a.s. ondertekenen overheden, scholenorganisaties, culturele instellingen en muziekaanbieders het Muziekakkoord Drenthe in aanwezigheid van Koningin Máxima in de Tamboer in Hoogeveen. Zij tekenen voor meer muziek in alle klassen in Drenthe: Kindcentrum Kloosterveen is al begonnen.

Tiplijn