Burgemeester Marco Out opent woonzorgcomplex ArendState

Burgemeester Marco Out opent woonzorgcomplex ArendState

De ArendState aan de Groningerstraat in Assen is donderdagmiddag door burgemeester Marco Out geopend.

ArendState is een prachtig nieuw gebouw, waarin meer dan 100 ouderen kunnen genieten van een mooie woonruimte, goede liefdevolle zorg en moderne faciliteiten. Na de feestelijke start in de Kandelaarkerk liepen de genodigden samen met bewoners onder begeleiding van muziek naar ArendState. Daar knipte burgermeester Marco Out officieel het lint door. Vanmiddag is er een open huis waarbij bewoners, familie en bezoekers kunnen genieten van allerlei gezellige festiviteiten.

Accolade Zorg is met haar locatie Arendshorst al meer dan veertig jaar een vaste burcht voor ouderen in Assen en omgeving. In oktober 2018 startte de grote verhuizing van Arendshorst naar het centrum van Assen. De afgelopen jaren is daar een prachtig nieuw woon-zorgcomplex gebouwd voor meer dan 100 bewoners: ArendState. Dit ligt midden in het centrum van Assen wat de bewoners de mogelijkheid geeft om makkelijk het centrum in te lopen: even naar de kapper te gaan, naar de markt om een visje te kopen of een wandeling te maken.

ArendState heeft vijf verdiepingen en geeft ruimte voor intensieve zorg aan kwetsbare ouderen. Op de vijf etages zijn 74 woon-zorgappartementen en twee appartementen voor kortdurend verblijf. De appartementen beschikken over een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, balkon en een inpandige berging.

Het restaurant op de begane grond is het kloppende hart van het gebouw. Hier zijn ook drie woongroepen met elk 9 appartementen voor mensen met dementie. Deze appartementen hebben per groep een gezamenlijke huiskamer. ArendState beschikt over een vijftal binnentuinen.

ArendState is één van de locaties van Accolade Zorg. Accolade Zorg staat voor liefdevolle zorg die we vanuit onze christelijke identiteit willen geven aan ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn