VVD-Wethouder Roald Leemrijse opgestapt

VVD-Wethouder Roald Leemrijse opgestapt

Wethouder Roald Leemrijse van Assen is opgestapt. Dat heeft hij vandaag aan de burgemeester en de raad bekendgemaakt.

De oorzaak is een vertrouwensbreuk met de fractie. In het contact bleek plotseling dat open communicatie niet meer mogelijk was. Mijn vertrouwen werd abrupt geschaad, aldus Leemrijse. Leemrijse gaat verder niet inhoudelijk op de zaken in.

Leemrijse werd vorig jaar tot wethouder verkozen. Leemrijse: Ik heb geprobeerd in mijn bestuursstijl dicht bij mijzelf te blijven; open dilemmas en gevoelens delen, de dialoog aangaan, verbindingen leggen, kansen zien en benutten. Soms minder gericht vanuit politieke principes, maar zoekend naar oplossingen voor hedendaagse problemen

Ook pakte Leemrijse, naar eigen zeggen, sommige zaken wel eens fout aan: Ik heb ongetwijfeld als beginnend bestuurder ook zaken verkeerd aangepakt. Fouten maken mag, als je er maar van leert. Dat is altijd een leidend uitgangspunt bij mij geweest.

Wie de opvolger van Leemrijse wordt, is nog niet bekend. Fractievoorzitter Martin Rasker laat aan RTV Drenthe weten dat zij een goede opvolger zoeken, maar kwaliteit gaat voor snelheid.

Lees hier de volledige brief van Leemrijse.

Tiplijn