Eerste namen New Blues Festival Assen bekend

Eerste namen New Blues Festival Assen bekend

Op zaterdag 28 september vindt in De Bonte Wever in Assen opnieuw het New Blues Festival plaats. De eerste drie namen voor het jaarlijks terugkerende evenement, dat inmiddels voor de vierde keer georganiseerd wordt, zijn inmiddels vastgelegd.

Ryan McGarvey (USA), Black Bottle Riot (NL) en de Dave Chavez Band (NL) zullen acte de présence geven en meer namen zullen spoedig volgen. De kaartverkoop is inmiddels gestart en snelle beslissers worden beloond middels een early bird korting.

Het New Blues Festival Assen is een gezellig evenement waarmee we jaarlijks op zoek gaan naar een mooie selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Een plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien.

New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever.

Ryan McGarvey (USA)
Soms staan artiesten zo hoog op je wishlist  wanneer je een programmering probeert samen te stellen, dat zodra je het mailtje met de bevestiging binnenkrijgt waarin staat dat het gelukt is, je eerst minstens een uur in totale extase naar je beeldscherm blijft staren. Gitaarvirtuoos Ryan McGarvey is zo n artiest en we zijn dan ook blij dat hij naar Assen komt! Het was niemand minder dan Eric Clapton die McGarvey in 2010 uit 4000+ artiesten selecteerde om te komen spelen op zijn Crossroads Guitar Festival in Chicago! Artiesten als Joe Bonamassa, Ian Moore en Chris Duarte mag hij als fans beschouwen en dat heeft hij te danken aan zijn sterke liedjes, niet te stoppen werkethiek en ongekende liefde voor met blues doordrenkte hardrock dat bijna zichtbaar door zijn bloed vloeit. Zijn opruiende, maar toch zeer dynamische gitaarspel laat publiek over de hele wereld verwonderd achter en dat is precies de reden waarom hij al vele internationale prijzen heeft gewonnen. McGarvery timmert inmiddels al geruime tijd aan de weg, maar gevoelsmatig is het allemaal nog maar net begonnen; Let op onze woorden: Dit wordt een hele grote!

Black Bottle Riot (NL)
Tien jaar bestaat de Nijmeegse rockband Black Bottle Riot. Dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie maken van BBR een stomende rockmachine die live een belevenis is dankzij het ongekende enthousiasme en de chemie tussen de bandleden. In Nederland stond Black Bottle Riot op festivals als Rockin  Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. Poppodia, festivals en blues-kroegen, Black Bottle Riot deed het allemaal. Ook speelde de band supports voor o.a. ZZ Top, Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry. Live shows worden omschreven als energiek, bezield, strak en ongepolijst. In februari is het vierde album Fire  uitgekomen. Black Bottle Riot klinkt op deze plaat als herboren en doet denken aan artiesten zoals: The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty. Luister zelf en laat je overtuigen!

Dave Chavez Band (NL)
Dave Chavez is een urban rhythm & blues muzikant die rechtstreeks vanuit het hart de blues speelt met pure, rauwe en soulvolle rhythm & blues als resultaat. De Dave Chavez Band was finalist van The Blues Challenge  in 2013, genomineerd voor de Best Blues Award  in 2015 en voor de Best Blues Vocals Award  in 2016. Twee zeer goed ontvangen albums heeft de band op haar naam staan: Sharp like a knife  en Loving Battleground  welke hem naar internationale podia bracht in Engeland, België, Frankrijk en Suriname. In maart dit jaar bracht Chavez Rough & Uncut uit, een liveregistratie waarvan de titel precies zegt wat de Dave Chavez Band is en moet zijn; ruw en ongepolijst.


Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het New Blues Festival Assen is inmiddels begonnen via de website.

Rhonda Pierce
Tiplijn