GroenLinks Assen in gesprek met inwoners over stoken van hout

GroenLinks Assen in gesprek met inwoners over stoken van hout

De fractie van GroenLinks in Assen wil in gesprek met inwoners van Assen over het stoken van hout.

Het stoken van hout in kachels, vuurkorven, pelletkachels is een onderwerp wat door inwoners met enige regelmaat aan de orde wordt gesteld bij onze GroenLinks-fractie. Maar eigenlijk hebben we geen goed beeld in hoeverre dit in Assen leidt tot problematische situaties, aldus GroenLinks.

GroenLinks wil daarom in gesprek om te kijken naar de klachten van de Assenaren: We willen dan ook graag weten hoe groot het probleem en eventuele overlast is. We hebben als Groenlinks nog onvoldoende zicht op hoe buren en omwonenden omgaan met hout stoken en de hinder die een ander er door kan ervaren.

De fractie wil onder andere weten of houtstokers vaak klachten krijgen en hoe zij hier mee omgaan, wat er moet gebeuren om hinder te voorkomen en wat de klachten zijn die omwonende ervaren.

GroenLinks wil hier graag beter over geinformeerd zijn en gaat daarom in gesprek met alle belanghebbenden rond dit onderwerp: Het is de bedoeling op de avond als GroenLinks vooral informatie op te halen. We voeren hierover met elkaar het gesprek. Met deze input wil Groenlinks verkennen of het wenselijk is om binnen de gemeente Assen gezamenlijke afspraken te maken over houtstoken. Ook geven we wat informatie over effecten van houtstook, en mogelijke maatregelen om het voor zoveel mogelijk mensen aanvaardbaar te houden.

De themabijeenkomst vindt plaats op 12 juni in het Duurzaamheidscentrum in Assen, aanvang 19.30 uur.

Tiplijn