Start activiteiten tentoonstelling Sprezzatura

Start activiteiten tentoonstelling Sprezzatura

Deze week was de perspreview van de grote internationale kunsttentoonstelling Sprezzatura, die deze zomer en najaar het Drents museum weer laat vullen met duizenden kunstliefhebbers.

Het museum is geheel in Italiaanse stijl gebracht om de zeventig Italiaanse meesterwerken in de tentoonstelling Sprezzatura  Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) te laten doen slagen. Wederom een top tentoonstelling die voor een ieder zichtbaar is van 2 juni tot en met 3 november 2019.

Assen in Italiaanse sferen
Net als bij de vele voorgaande tentoonstellingen doet de gemeente Assen met zijn binnenstadondernemers mee en is de stad in Italiaanse sferen gebracht. Op veel plaatsen in de stad hangt wasgoed boven de winkelstraten en op de Kop van de Vaart is een kopie van de Rialtobrug gemaakt.

Zondag opent de tentoonstelling en zijn er diverse andere activiteiten in de binnenstad. Van 11.00 tot 13.00 uur speelt het Puellae Strijkkwartet, Romeo & Julia op Stelten (Straattheater),De Italianen (Straattheater). Locatie: Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum). Om 13.00  13.15 uur gaat de processie van start, onder begeleiding van muziek en theater lopen we in processie naar de Rialtobrug: van Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum) naar de Kop van de Vaart. De onthulling van de Asser Rialtobrug is van 13.20 tot 13.50 uur, met muziek Carina Vinke (Operazangeres) en gratis Italiaans ijs.

Zie: facebook.com/HetDrentsMuseum

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn