Kindcentrum De Kloostertuin opent nieuw gebouw in Kloosterveen

Kindcentrum De Kloostertuin opent nieuw gebouw in Kloosterveen

Op 29 mei vierde Kindcentrum De Kloostertuin officieel de opening van haar splinternieuwe gebouw in Kloosterveen.

Koepelorganisatie CKC Drenthe is trots op dit Bijna Energie Neutrale Gebouw. De school is gasloos dankzij een warmtepomp, waarvan de buizen 150 meter de grond ingaan om warmte te winnen uit grondwater. Dat is nog dieper dan de lengte van een voetbalveld , legt bestuurder Albert Velthuis uit aan de kinderen. De pomp werkt op stroom. Daarom liggen er ook nog eens 361 zonnepanelen op het dak om die stroom te leveren. Op die manier kan het gebouw zichzelf verwarmen.

Voor de ruim 500 kinderen van de school en de kinderopvang was het een feestelijke dag. In het hele gebouw en op de pleinen rond de school kon je kinderen al zien oefenen voor de circusvoorstelling later op de dag. Maar eerst verzamelden kinderen, ouders, leerkrachten en genodigden zich op het schoolplein voor de officiële openingshandeling.

Na veel dankwoorden van een trotse directeur Dennis Assink en bestuurder Albert Velthuis mocht wethouder Harmke Vlieg met behulp van de jongste en de oudste leerling van de school het lint doorknippen. En daarmee is Kindcentrum De Kloostertuin nu officieel in gebruik genomen.

Tiplijn