Eerste editie Schatten van Assen-krant vandaag gelanceerd

Eerste editie Schatten van Assen-krant vandaag gelanceerd

Vandaag wordt de eerste editie van de Schatten van Assen krant gelanceerd.

Om 16:00 uur lanceert Mijn Buurt Assen de Schatten van Assen krant. Het is een krant vol met de verhalen die verhalenverteller Kaj van der Plas in de Asser wijk Lariks heeft opgehaald.

Tijdens het project Schatten van Assen  heeft verhalenkunstenaar Kaj van der Plas van december tot en met maart grappige, ontroerende, interessante en mooie verhalen van van buurtbewoners opgehaald in de wijk De Lariks- buurt Kochstraat. Uit deze verhalen blijkt dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek in de buurt. Deze ontmoetingsplek gaan ze vandaag samen vorm geven. Mijn Buurt Assen gaat samen het ontwerp maken. Op klein formaat maken ze de totempaal, zodat deze later in het groot kan worden gemaakt. Rondom de totempaal komen liggende boomstammen met quotes uit de verhalen. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur kunnen buurtbewoners aan de Van Heuven Goedhartlaan meehelpen.

Mijn Buurt Assen nodigt alle buurtbewoners van harte uit om de onthulling bij te wonen. Tijdens de onthulling lanceren ze ook de eerste editie van de Schatten van Assen krant, waarin de verhalen - voorzien van mooi beeldmateriaal van de wijk - verzameld zijn.

Benieuwd naar de verhalen? Deze zijn te lezen op www.schattenvanassen.nl en in de speciale krant die tijdens de onthulling uitgedeeld wordt. Volg alles ook op facebook.
Het project is een initiatief van Mijn Buurt Assen en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Tiplijn