Nieuwbouw Stadhouderslaan krijgt vorm

Nieuwbouw Stadhouderslaan krijgt vorm

De aannemer is druk bezig met de begane grond van de woningen aan de Stadhouderslaan in Assen.

Ruim een jaar geleden zijn de seniorenwoningen gesloopt en is het terrein bouwrijp gemaakt. Afgelopen winter was er nog een tijdelijke ijsbaan op deze plaats. Aannemer Paas uit Nieuw-Buinen, die al een deel van de woonwijk had gerenoveerd, bouwt hier een aantal seniorenwoningen.

Ééngezinswoningen
De woningen hebben een traditionele indeling. Op de begane grond zijn de woonkamer met keuken, entree met garderobe en toilet gesitueerd. Op de eerste verdieping komen twee slaapkamers en een doucheruimte met toilet en berging. Op de tweede verdieping is een derde slaapkamer aanwezig. Daarnaast hebben alle woningen een achtertuin met terras van circa 10 m². Hierin is een opstelplaats voor de afvalcontainers aangelegd en een parkeerplaats op eigen terrein. Daarnaast hebben alle woningen een kleine houten buitenberging. Tot slot zijn de voortuinen circa 1 meter diep met een betegeld pad naar de voordeur en afgeschermd met een beukenhaag.

De huurprijs bedraagt ¬720,42* per maand (excl. servicekosten). Om in aanmerking te komen voor een woning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium en voldoen aan de voorwaarden van het passend toewijzen. Voormalige bewoners hebben voorrang bij toewijzing.

Aardgasvrij en energiezuinig
Actium bouwt op diverse plekken in Assen. Aan Stadhouderslaan worden energiezuinige en aardgasvrije woningen gebouwd. Dit houdt in dat uw nieuwe woning is uitgerust met goede isolatie, PV-panelen, lage temperatuurverwarming en een warmtepomp. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van duurzaamheid gebouwd.

Planning
Naar verwachting wordt gestart met de bouw in maart 2019 en worden de eerste woningen maart 2020 opgeleverd.

_auto_generated_thumb_
Tiplijn