Kinderfietsenplan van start in Assen

Kinderfietsenplan van start in Assen

Niet ieder kind in Nederland heeft een fiets. ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Tegen deze achtergrond start vrijdag 24 mei in Assen de Kinderfietsenplan campagne 2019 om nog meer gebruikte fietsen in te zamelen.

Bij basisschool het Kompas (Einthovenstraat 26) in Assen zal wethouder Harmke Vlieg om 13.00 uur het startsein geven door een opgeknapte fiets te overhandigen aan een kind dat een fiets hard nodig heeft. Tussen 9.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom gebruikte fietsen in te leveren bij Werkpro Assen, Havenkade 16 in Assen. Daar worden de fietsen vervolgens opgeknapt.

ANWB Kinderfietsenplan
ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Daarom zamelt de organisatie sinds 2015 via het Kinderfietsenplan fietsen in. Dit doet de ANWB samen met haar leden.

Deze fietsen worden opgeknapt door ANWB vrijwilligers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens komen de opgeknapte fietsen o.a. via Nationaal Fonds Kinderhulp en Leergeld Assen terecht bij de kinderen die een fiets hard nodig hebben.

Tiplijn