Locatie Quintus en de internationale dag van de  biodiversiteit

Locatie Quintus en de internationale dag van de biodiversiteit

Woensdag 22 mei is door de VN uitgeroepen tot internationale dag van de biodiversiteit. Locatie Quintus van het Dr. Nassau College besteedt hier ook aandacht aan.

Waarom? Omdat dit jaar een bijzonder jaar is met drie verkiezingen: Waterschappen, Provinciale Staten en de Europese verkiezingen van 23 t/m 26 mei. Het klimaatdebat is prominent aanwezig in deze verkiezingen.

Rien Ploeg (docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen) vertelt: Het is van belang voor jongeren om zich inhoudelijk goed te kunnen oriënteren op het klimaatdebat om op basis daarvan weloverwogen na te denken over de gevolgen van klimaatverandering voor hun generatie. Daarom organiseren wij een symposium/oriëntatiemarkt. Wij hebben hiervoor verschillende organisaties uitgenodigd om hun visie over jongeren, duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit te verwoorden door het aangaan van discussies met leerlingen. Vertegenwoordigers van het politiek netwerk Drenthe en medewerkers van het waterschap Hunze en Aa s gaan niet alleen met onze leerlingen in gesprek maar verzorgen ook presentaties voor de bovenbouw leerlingen. De onderbouw leerlingen worden door de organisaties klassikaal betrokken bij de thema s van deze dag. 

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen ondernemen, Technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.

Tiplijn