Politie laat burger uur wachten bij ingegooid bushokje

Politie laat burger uur wachten bij ingegooid bushokje

Vanmiddag is er in de Asser wijk Marsdijk weer een bushokje vernield. Een attente burger belt de politie omdat de gehele rijbaan onder glas lag. Alleen, de politie kwam maar niet.

Robin Puijk uit Assen zag de situatie en belde de politie omdat de gehele rijbaan onder glas lag: ,,Ik bedenk mij niet, haal bij mensen een bezem op om het glas op te vegen. Maar voor ik dat doe maak ik eerst fotos en bel de politie.

De politie zou direct een eenheid die kant op sturen. Robin: ,,Ik leg uit dat er gevaarlijke situaties kunnen voordoen met dat gebroken glas op de doorgaande rijbaan. Ze beloven te komen waarna ik ondertussen een veiligheidshesje heb aangetrokken. Als een soort verkeersregelaar loods ik het verkeer veilig de andere weghelft op.

Na drie kwartier wachten was er nog geen eenheid verschenen. Maar na een telefoontje naar de meldkamer, bleken ze nu helemaal niet te komen. Robin: ,,Ik had ze weer gebeld en ze vertelden dat ze er zo aan kwamen. Twee minuten daarna belt de politie van de meldkamer dat ze toch maar niet komen. De gemeente Assen moet het maar opruimen morgen.

Robin is boos en begrijpt niet dat de politie zo met haar burgers omgaat: ,,Wie gaat straks van de politie vertellen als er een groot ongeluk was gebeurt met alle gevolgen hiervan. Schandalig.

Tiplijn