Pawsitive organiseert Dogfrisbeewedstrijd in Assen

Pawsitive organiseert Dogfrisbeewedstrijd in Assen

Het team van Pawsitive organiseert opnieuw een dogfrisbeewedstijd op het terrein van de Kynologenclub in Assen.

De meeste honden vinden het geweldig om achter iets aan te jagen, dus is het vangen van de frisbee door de meesten snel geleerd. Als de hond ook nog wil apporteren is het snel bekeken. Het is een sport voor zowel hond als geleider.

Sensationeel
De wedstrijden zijn sensationeel om naar te kijken, de hond en eigenaar werken heel nauw samen. Zowel het vermogen van de eigenaar om de plastic frisbees op een goede manier te gooien als ook het vermogen van de hond om deze te vangen worden getest. Dogfrisbee is een jurysport. De organisatie heeft dit jaar een bijzonder internationale jury, een jurylid uit Italië, een jurylid uit Duitsland én een jurylid uit Nederland. Ook komt, als kers op de taart, de commissaris van de Koning Jetta Kleinsma s middags kijken.

Freestyle
Bij het onderdeel freestyle geven de hond en z n handler een show op muziek waarbij zoveel mogelijk variatie wordt getoond in werpstijl en vangstijl en kunstjes. Er worden maximaal negen frisbees gebruikt. Dit onderdeel bestaat uit 1 ronde van 2 minuten. Een deskundige jury beoordeelt de show op samenwerking eigenaar-hond, de diversiteit aan worpen waarmee de frisbee wordt gegooid, het atletisch vermogen van de hond en de focus op de frisbee De beste 15 van de dag mogen in de finale spelen om de kwalificatie.

Toss en Catch
Voor het onderdeel Toss en Catch wordt 1 frisbee gebruikt. In een ronde van 60 seconden wordt deze van achter de startlijn, zo vaak en zo ver mogelijk gegooid. Het is natuurlijk de kunst, dat de hond de frisbee opvangt en weer terugbrengt naar de baas, dat levert punten op.

De organisatie nodigt u van harte uit te komen kijken op deze dag. De kantine is de hele dag open, ze hebben een aantal kramen met lekkere hondensnacks, speeltjes en, natuurlijk, hondenfrisbees. De wedstrijd begint om 10:00 uur. Om ongeveer 17:00 uur wordt de prijsuitreiking gehouden.

Tiplijn