Opnieuw commotie om beeld Bartje

Opnieuw commotie om beeld Bartje

Na het plaatsen van het beeld van Bartje langs de A28 was het al een leuke media sensatie, maar nu bij het verdwijnen alweer.

Natuurlijk is het een perfecte promotie van onze Provincie en Assen, maar ook voor de makers van het beeld BUSA EPS POLYUREA uit Assen en Destic kunststoffen uit Veendam. Het beeld verdient een vaste plaats in Assen, maar misschien wel op de plek waar u het niet verwacht.

Woonplek van schrijver Anne de Vries
Het boek van Bartje was ergens op gebaseerd en de schrijver van het boek, Anne de Vries, woonde ooit in Assen. Zijn verhaal ging over Bartje en zijn familie. Het huis en omgeving van Bartje is behoorlijk veranderd, maar waar ging het verhaal over: het arbeidersgezin van Bartje, een rijke herenboer vlakbij.

De jonge Anne de Vries woonden op de plek waar nu de Europaweg-West ligt, naast de prachtige Huize Nassau (waar nu de gebroeders Hartenhof) zitten. Betrouwbare bronnen vertellen ons dat Anne de Vries zijn verhalen vertelde uit belevenissen rond zijn oude woonplaats.

Wie zal het zeggen of betalen
Miljoenen euro gaan er rond in de reclame van Assen, Drenthe en vooral rond Bartje. Nu maar hopen dat het beeld zijn echte positieve plekje mag krijgen, en misschien op de plek waar het verhaal om gaat. Bartje en zijn omgeving.

Tiplijn