Junioren Asser Roeiclub roeien op Koningsdag voor LATER

Junioren Asser Roeiclub roeien op Koningsdag voor LATER

Om geld in te zamelen, voor het project KiKaRow Rondje NL, roeien de junioren wedstijdroeiers van de Asser Roeiclub op Koningsdag een marathon estafette bij kinderboekhandel Rapunsel op de Brink in Assen.

Op de Brink zullen twee ergometers (fitness roeiapparaten) worden geplaatst. De junioren, die op landelijk niveau goed presteren, zullen in estafettevorm in 8 uur tijd een afstand van 120 kilometer pogen te roeien. Als u wilt, kunt u op de tweede ergometer meeroeien om ze aan te moedigen of om kennis te maken met de roeibeweging.

Het roei-evenement KikaRoW Rondje NL voor LATER ! is een project dat geld inzamelt voor het Prinses Máxima Centrum te Utrecht dat onderzoek wil doen naar de gevolgen van de behandelingen bij kinderkanker. Zo mogelijk kunnen nadelige gevolgen daarna preventief worden behandeld zodat ook deze kinderen blij en gezond ouder worden.

Tijdens de Kika-Row rondje NL zullen ex-kankerpatiënten samen met ervaren roeiers 14 weekenden lang 100 km door Nederland roeien om geld in te zamelen. In het weekend van zaterdag 8 juni en zondag 9 juni is de Asser roeiclub de pleisterplaats voor dit manifest. Dit gaan ze groots vieren waarbij de burgemeester de roeiers op zaterdagmiddag aan de haven zal verwelkomen.

Uiteraard willen zij, vanuit de Asser Roeiclub, een leuk bedrag mee geven wanneer ze zondag Assen weer verlaten. Geeft u daarom gul aan onze junioren die zich op Koningsdag inspannen om ook deze actie te ondersteunen. U kunt ze zaterdag 27 april live aanmoedigen op de Brink of ze sponsoren via kikarow.vooreenander.nl

Tiplijn