Verken Assen op de fiets met De Asser Trap

Verken Assen op de fiets met De Asser Trap

De organisatie van de bekende culinaire wandelingen in assen, gaat ook op de fiets: Een nieuw initiatief om naast de culinaire wandelingen nu ook op de fiets Assen te gaan verkennen.

Er zijn twee routes uitgezet langs de randen van Assen , die telkens begeleid worden door twee gidsen. Er is een route langs de zuidkant van Assen uitgezet, met onder andere een stop in het restaurant van de golfbaan. Een tweede route gaat langs de noordkant van Assen en kent een stop in de herberg van Loon.

Onderweg vertellen ervaren gidsen over de bijzonderheden, historie langs de routes. En op een paar plaatsen wordt lekker gegeten. Alle fietstochten vertrekken vanuit het duurzaamheidscentrum in het Asser bos, waar de gasten worden ontvangen met koffie en taart. Hier is ook het eindpunt met een heerlijk dessert. De fietstochten zijn ongeveer 25 kilometer lang en duren de hele middag. Ook zeer geschikt voor elektrische fietsen. De groepsgrootte is circa 15 personen.

Culinaire wandelingen groot succes
De culinaire wandelingen zijn in Assen een groot succes en daarom zijn er twee nieuwe data gepland. Onder leiding van stadsgidsen wordt de historie van Assen verteld en wordt er in de binnenstad van Assen op een paar plaatsen heerlijk gegeten. Ook deze aktiviteit duurt een hele middag. Groepsgrootte circa 20 personen.

Data/tijden
Fietstocht zuid: zondag 19 mei  13.00-17.30 uur
Fietstocht zuid: zondag 21 juli  13.00-17.30
Fietstocht noord: zondag 23 juni  13.00-17.30
Fietstocht noord: zaterdag 3 augustus  13.00-17.30
Culinaire wandelingen: zondag 16 juni en zondag 8 september (tijdens kunst aan de vaart). Beide wandelingen duren de hele middag.

Aanmelden/meer informatie
Voor meer informatie, en om aan te melden, kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Erik Smit
Tiplijn