Herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in RK kerk

Herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in RK kerk

Op 4 mei om 18.30 uur wordt, voorafgaande aan de stille tocht en kranslegging, een herdenking gehouden in de RK kerk in Assen.

Het thema is In vrijheid kiezen  en dat is ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De bijeenkomst is georganiseerd door het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen. De herdenkingsbijeenkomst in de RK Kerk aan de Nassaulaan wordt geopend door wethouder Karin Dekker van de gemeente Assen.

Philip Messak, directeur van CS Vincent van Gogh en oud-militair, spreekt vervolgens over wat persoonlijk leiderschap inhoudt. Vanuit wederzijds respect en vertrouwen leren om echt in vrede met elkaar te leven. Voor hem een missie die hij voorleeft en doorgeeft aan jongeren.

Muzikale ondersteuning komt van het gospelkoor El Elohim en Laura Cymbaluk. Yvonne Bouma draagt een gedicht voor. Na afloop kunnen bezoekers aansluiten bij de stille tocht, die start bij de Jozefkerk en gaat naar de Brink bij het Provinciaal Gedenkteken. Om 20.45 uur is er een herdenkingsconcert door het Oratoriumkoor COV in de Jozefkerk.

Het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen (PLOA) is een samenwerkingsverband vanuit verschillende gezindten en levensbeschouwing dat een verbindende rol wil spelen in de Assense samenleving.

Tiplijn