Asser binnenstad binnenkort vol met wasgoed

Asser binnenstad binnenkort vol met wasgoed

Vanaf eind mei hangen de straten in de binnenstad van Assen vol wasgoed. De volle waslijnen zijn een verwijzing naar de sfeervolle straten van Napels.

De actie markeert de start van Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) , de nieuwe tentoonstelling die vanaf 2 juni te zien is in het Drents Museum. Om de waslijnen vol te krijgen, kan iedereen vanaf 23 april wit, rood en groen wasgoed inleveren bij verscheidene winkels in de binnenstad.

Inzamelpunten
Van 23 april t/m 17 mei kunnen er (schone) witte, rode en groene kledingstukken worden aangeleverd. De kleding kan tijdens winkelopeningstijden ingeleverd worden bij Art-Quake: Forum 22, Boerema Lederwaren: Gedempte Singel 52, Fietsen en Koffie: Groningerstraat 17A, Hubo: Warenhuis Vanderveen, Leads: Gedempte Singel 6-10, Livera Bodyfashion: Mercuriusplein 104, Rapunsel kinderboeken en meer: Brink 27, Roma Opticiens: Kruisstraat 3, Run2Day Assen: Ceresstraat 7, Scapino: Oudestraat 2, Spar city: Noordersingel 9-11, Toscana IJssalon: Brink 10, Van mooi tot maf: Gedempte Singel 24 en VVV-Assen: Marktstraat 8

Vanaf 20 mei wordt het wasgoed in de straten in de binnenstad opgehangen.

Overige acties
Assen ademt Italië van 1 juni t/m 3 november. Naast het wasgoed in de straten wordt ook de rest van de binnenstad van een Italiaanse aankleding voorzien. Verder is er een Italiaanse week vol activiteiten in september en krijgt Assen op de kop van de Vaart zijn eigen Rialtobrug. Bij de brug wordt in de Vaart een Italiaanse aanlegsteiger aangelegd voor gondels. Ook kunnen aan de brug lovelocks  worden bevestigd. De feestelijke onthulling van de brug vindt plaats op zondag 2 juni en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Tiplijn