Nieuwe weg voor nieuwe parkeerplaats Veemarktplein

Nieuwe weg voor nieuwe parkeerplaats Veemarktplein

De gemeente Assen heeft de aannemer Arcadis opdracht gegeven de toegangsweg voor het veemarktplein te openen.

Bijna 2 jaar is er hard gewerkt aan het nieuwe Veemarktplein waar parkeren en grootse activiteiten plaats zullen vinden. De oude ingang van de paul krugerstraat is verdwenen en hiervoor in de plaats is er een toegangsweg gekomen voor het Veemarktplein. Na de TT van 2017 is er gestart met de sanering van de oude veemarktterrein, alwaar vervuiling was van voorgaande bedrijven en op sommige plekken munitie ofwel bommen uit de WO-2 werden verwacht. Het gehele terrein is nagekenen en de vervuilings plekken zijn gesaneerd. alleen diepliggende grondwater vervuiling zal nog worden aangepakt vooral onder de bestaande woningen aan de Paul Krugerstraat.

Parkeer / evenementenplein kleiner
De gemeente Assen heeft er voor gekozen het veemarktterrein te her-inrichten, aan het noordelijk deel komt de wijk Asselyn met 67 woningen. De verkoop start op woensdag 24 april. Voor meer informatie kijkt u op Asselyn. Op het zuidelijk deel is parkeren en restaurant Yumi de belangrijkste gebruikers.

Paul Krugerstraat ingang verplaatst
Tijdelijk kunt u nog via het parkeerplein op de paul Kruygerstraat komen, maar binnenkort sluit deze toegang en moet u rijden via de Kloekhorststraat of Nijlandsstraat om bij deze woningen te komen. Let wel op de 1 richtingsweg.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn